top of page

Official Secrets Filmrecensie (Periode 1)

 

 

 

Filmrecensie gemaakt door: Tony Tran  

Klas: 4F 

Docent: J. Jansen 

 

 

 

 

 

 

 

Waar ging de film over? 

 

De film gaat over dat de actrice Keira Knightley die ook in The Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en Star Wars: Episode I: The Phantom Menace speelt, als de hoofdpersonage Katharine Gun speelt.  

Official Secrets gaat over een waargebeurd verhaal, Katharine die in 2003 werkte voor de inlichtingdienst GCHQ, haar functie in de dienst was niets bijzonders maar gewoon een doodnormale jonge kantoormedewerker. Haar taak was om Chinese telefoongesprekken te beluisteren op aanwijzingen voor mogelijke aanslagen. Op een werkdag kreeg ze ineens een topgeheim memo, waarna ze die stiekem kopieert en daarna mee naar huis neemt. Katherine vindt het niet kunnen als je je bondgenoten chanteert om zo een oorlog door te voeren, daar wilt ze wat aan doen.  

 

Ze gaat naar een vriendin die in het verzet zit, die wilt haar wel helpen op voorwaarde dat Katherine niks over haar vertelt. De vriendin helpt Katherine om zo in contact te komen met een aantal journalisten van The Observer, waarbij ze anoniem hen de topgeheim informatie geeft van de GCHQ. Na wat overleg hebben de journalisten die waardevolle informatie toch uitgebracht naar de buitenwereld.  

 

Nadat Katharine had bekend na een ondervraging in de GCHQ, krijgt ze een aantal advocaten die haar willen helpen. Ze komt in een rechtbank terecht waarbij zij onschuldig blijkt te zijn, omdat zij een oorlog wou vermijden en het deed voor de veilig van het volk. 

 

 

 

Het verhaal is spannend, heeft een goede opbouw en tegelijk tijd ook interessant, want het is een waargebeurd verhaal. Ik verwachtte niet veel van de film, omdat ik de trailers wel gezien heb maar het sprak me niet zo aan van dat ik er vol verwachting in had. De film had spannende muziek, het was vooral klassieke muziek.  
Er is een album uitgebracht door Paul Hepker en Mark Killian die je kan beluisteren op Amazon Music of gewoon op YouTube. 

 

 

 

Wat vind ik van de film?  

 

Ik vond het verbazingwekkend om als een overheid om de regels en wetten te negeren, en dat dit waargebeurd is vind ik nog erger dan het als is.  

Keira Knightly (de actrice die speelt als Katharine) zichzelf heel goed neerzet als Katharine Gun, ik vond haar al een goede actrice van de voorgaande films waarin ze speelde (The Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en Star Wars: Episode I: The Phantom Menace), en ook in Official Secrets speelt ze een uitstekende rol, ook al lijkt ze helemaal niet op de echte Katharine Gun.  

 

Ik vond het geen film voor jongeren, want toen ik de zaal binnen liep zaten er allemaal volwassen mensen. Dus ik voelde me wel "out of place". 

 

Het was een interessante film, omdat ik er nog niet bewust van was dat dit ook in het echt gebeurde en vooral een spannende film, want je wilt weten wat er daarna gaat gebeuren.  

Toch zelf ben ik meer van de vecht en actiefilms, en had ik wel wat minder interesse in de film dan ik gewild zou hebben.  

 

De film geef ik 2,5 uit de 10 sterren! 

Kunst disciplines (periode 1)

​

​

​

Wat is kunst? Wat is cultuur? Wat is creativiteit? 

 

 

Wat is kunst? 

 

Kunst is wat een persoon kan uiten in verschillende vormen, zoals: tekenen, schilderen, fotografie, muziek en dans. Soms kan kunst ook een persoons emoties tonen vaak is dat blijdschap, boosheid en verdriet. 

 

In mijn mening is er geen specifieke betekenis voor kunst, want kunst kan uit veel dingen bestaan bijvoorbeeld uit films kan ook kunst bestaan of uit toneelstukken, maar het ligt eraan wat jij zelf als kunst ziet. 

Zelf vind ik iets kunst als het ook echt een betekenis heeft en je kan inzien wat het precies is en er ook voor een lange tijd naar kan kijken, want je hebt ook bijvoorbeeld schilderijen waarbij je alleen maar 3 krullen en 3 strepen heeft hebt en dat noemen zij dan kunst.  

Maar dat verschilt per persoon, want de ene vindt het wel mooi en de ander vindt het weer niet mooi dus eigenlijk is het wat die persoon zelf maar kunst noemt. 

 

Vaak denken mensen dat beroemde kunstenaars zoals Picasso, Rembrandt of Mozart alleen maar perfecte kunstwerken maken, maar ook zij hebben mislukkingen gecreëerd.  

 

 

 

Wat is cultuur? 

 

Cultuur is het gedrag en gewoonten dat bij een bevolkingsgroep hoort.  

 

Ik vind dat mensen met dezelfde cultuur beter en gemakkelijker met elkaar kunnen omgaan en communiceren. Vooral omdat zij dan weten hoe het is om bepaalde dingen mee te maken. 

Maar als er dan zoveel verschillende culturen zijn vindt er plaats dat de samenleving uit elkaar groeit.   

 

Zelf vind ik dat als je tot een cultuur behoort, dat je daar niet per se aan hoeft mee te doen. Vaak heb je dan bepaalde culturen waarbij je je ook aan moet houden terwijl ik dat zelf een beetje overdreven vind, bijvoorbeeld dat ze bepaalde eten niet mag eten of bepaalde kleren niet mogen dragen. 

Maar aan de andere kant vind ik het zelf wel begrijpelijk, want die cultuur is al eeuwen zo hetzelfde, dus het lijkt me wel raar als je dan in een keer er niet aan gaat houden. 

 

 

 

Wat is creativiteit? 

 

Creativiteit is als jij iets ziet en daarvan dan iets nieuws in ziet en zo nieuwe ideeën krijgt. Bijvoorbeeld als kunstenaar zie je iets op straat en dan denk je daarvan wat nieuws en maak je er een nieuw kunstwerk van.  

 

Maar niet alleen nieuwe ideeën bedenken is creativiteit, creativiteit kan heel veel dingen betekenen. 

 

Verder weet ik niet zoveel over creativiteit te typen. 

​

​

​

Disciplines: 

 

Gekozen disciplines: 

 

  • Film 

  • Muziek 

  • Beeldende kunst/ Fotografie/ nieuwe media 

 

 

Ik heb bij de kunstvorm film verschillende films in de bioscoop of thuis gezien, vaak kijk ik het liefst comedy, horror of actiefilms. Zelf had ik ook een camera gehad waarmee ik het landschap filmde. Maar niet alleen van het landschap, maar ook van vrienden en familie om zo herinneringen te bewaren.  

 

Bij muziek ben ik nog niet naar een concert geweest maar ik zou wel eens naar een concert willen gaan naar Khalid of Travis Scott, want ik had live video’s gezien op YouTube, die vond ik gewoon vet en daar zou ik dan wel graag naartoe willen gaan. Zelf luister ik altijd wel muziek als ik de tijd heb, zoals rap, pop of R&B.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou bij fotografie vind ik zelf al sowieso leuk, want ik hou van filmen en foto’s maken van alles. Ik heb zelf een fotocamera die ik vaak meeneem als ik bijvoorbeeld op vakantie ga of naar een feest, dan maak ik daar vaak wel foto’s zodat ik ze later kan bekijken. Wat ik wel graag wil is om met die camera naar verschillende landen te kunnen reizen met vrienden of familie en daar foto’s gaan maken.  

 

 

 

Waarom ik voor deze 3 onderdelen heb gekozen is omdat ik ze alle drie heel leuk vindt, in mijn vrije tijd is zijn het ook leuke dingen om te doen.  

 

Ik heb film gekozen, omdat ik zelf van films hou. Zelf kijk ik best vaak films, bijvoorbeeld Avatar of Avengers: End game. Zoals ik al eerder heb verteld hou ik zelf ook van filmen bijvoorbeeld van landschap en gebeurtenissen die ik mee maak zodat ik de herinneringen kan bewaren, want ik ben dan zo’n persoon die vaak de leukste gebeurtenissen vergeet daarom vind ik het handig om alles te kunnen filmen en terug te kunnen zien. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muziek heb ik gekozen, want ik hou zelf sowieso al van muziek, ik denk dat iedereen wel van muziek houdt dus is het iets wat ik gelijk had gekozen als onderdeel. Zelf luister ik echt heel veel muziek, op dit moment terwijl ik dit aan ‘t typen luister ik naar muziek. Muziek vind ik heel interessant, want je hebt zoveel genres waarbij ieder persoon een eigen smaak en genre heeft, maar bijvoorbeeld als mensen dezelfde muziek smaak hebben dan zijn zij meer verbonden met elkaar. Dat vind ik heel mooi van muziek, dat het mensen bij elkaar brengt.  

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb fotografie gekozen, omdat ik zelf fotograferen leuk vind. Ik heb zelf een camera waarbij ik als ik bijvoorbeeld op vakantie ga dat ik die dan meeneem. Bij fotografie kan je bepalen wat voor soort, waar en hoe je de foto maakt, zoals: Natuurfotografie, Portretfotografie, Beroepsfotografie en dat maakt het heel erg leuk voor mij. Vooral al omdat ik fotografie hiervoor al leuk vond was het een makkelijke keuze voor mij. 

 

 

 

 

Aanbevelingen:  

 

 

Film:  

Je kan hier in Hilversum naar bioscoop Vue, daar kan je dus films kijken en je hebt dan de normale bioscoopzalen maar je hebt ook 1 speciale bioscoopzaal: Dolby Cinema waarbij het geluid en de 3D brillen beter zijn. De prijzen zijn verschillend, voor volwassenen is het duurder dan voor tieners en kinderen.  

 

Muziek: 

Er is een muziek festival genaamd Woohah vlakbij Tilburg waar verschillende artiesten optreden uit het buitenland maar ook het binnenland.

 

Fotografie:  

Je kan naar Westerheide of hoe ik ‘t noem de Hei, daar kan je leuke foto’s maken van dieren die daar zijn en het landschap.  

Cabaret Opdracht (Periode 2)

Ik kies het cabaret soort: Nonsens 

 

Link 1: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/besmetting-coronavirus-in-nederland/ 
Link 2: https://www.ed.nl/eindhoven/totale-gekte-bij-het-schap-met-wc-papier-mensen-weten-zelf-ook-niet-waarom-ze-het-doen~a01722b9/?referrer=https://www.google.com/ 

 

Nou in heel Europa is het Corona virus een groot probleem, en daar hebben we allemaal last van. De hele dag binnen blijven, weinig te doen, en je gezin 24/7 moeten aankijken, is ook niks aan. Maar dat is niet het enige probleem hier in Nederland, namelijk toiletpapier. En daar snap ik he-le-maal niks van, ik bedoel als we in een Zombie-Apocalyps zitten ga je toch ook geen toiletpapier gebruiken om te overleven, ik bedoel “wat hebben we nodig om maandenlang te kunnen overleven... IK WEET HET TOILETPAPIER!!” 

Okee aan de andere kant snap ik het wel want iedereen moet natuurlijk kunnen schijten en pissen, maar ik kan daar gewoon niet tegen dat je alleen maar aan jezelf denkt en alles gaat pakken wat je kan pakken ‘Hamsteren’ noemen we dat.  

Dus ik zat zo een keer boodschappen te doen bij de Jumbo en zag ik zo’n man bij een schap met zeker wel 8 pakken van 16 rollen in z’n armen, daar werd ik pissig van dus ik schold hem uit en zei tegen hem hoe egoïstisch het was en ook hoe asociaal het is om alles voor jezelf te houden en niet met anderen te gaan delen. Nou... na 6 minuten hem helemaal stijf gescholden te hebben, knikte hij en vroeg of hij verder kon vakkenvullen.  

En toen wou hij gelukkig nog wel een pakje toiletpapier aan me geven toen ik ‘t vriendelijk vroeg... 

Muziek onderzoek (Periode 2)

​

Genre: Electro House & Dutch House  

  

Inhoudsopgave 

 

  • Wat is Electro House & Dutch House  

  • Geschiedenis 

  • Bekende dj's  

  • Bekende liedjes 

  • Concurrenten van Electro house & Dutch house (Andere genres)   

 

 

 

 

  1. Wat is Electro House & Dutch House 

 

Electro house & Dutch house zijn muziekgenres die worden gekenmerkt door zware bas en een tempo van ongeveer 130 slagen per minuut. De oorsprong ervan werd beïnvloed door tech house en electro. De term is gebruikt om de muziek van veel DJ Mag Top 100 DJ's te beschrijven, waaronder Benny Benassi, Daft Punk, Skrillex en Steve Aoki.  

 

 

  1. Geschiedenis 

 

Het genre is beschreven als een fusiegenre van house met electro - ofwel electro in de jaren 1980-stijl of de heropleving van de late jaren 1990, electroclash, die het versmolten met electropop en techno. Meer recent is het woord "electro" gezien als een bijvoeglijk naamwoord dat "harde elektronische dansmuziek" aanduidt. Vroege nummers die met terugwerkende kracht als electro house zijn geëtiketteerd, zijn 'Dark Invader' van Arrivers in 1996 en 'Raw S * it' van Basement Jaxx in 1997. Oizo's hit 1999 "Flat Beat" is ook beschouwd als een vroeg voorbeeld van het genre. De Italiaanse DJ Benny Benassi, met zijn nummer "Satisfaction" uitgebracht in 2002, wordt gezien als de voorloper van electro house die het naar de mainstream bracht. Tegen het midden van de jaren 2000 zag electro house een toename in populariteit. In november 2006 behoorden electro house tracks "Put Your Hands Up For Detroit" van Fedde Le Grand en de D. Ramirez remix van "Yeah Yeah" van Bodyrox en Luciana respectievelijk de nummer één en nummer twee plekken in de UK Top 40 enkele hitlijsten. Sindsdien zijn electro house-producenten zoals Feed Me, Knife Party, The M Machine, Porter Robinson, Yasutaka Nakata en Dada Life ontstaan. 

 

  1. Bekende dj´s 

 

  • Don Diablo  

Geboren in Nederland 1980. Zijn echte naam is Don Pepijn Schipper. Hij is actief vanaf 1997. Zijn grootste hit is ´´On my mind´´. 

 

  • Swedish house mafia 

De groep kwam in 2008 met als leden AxwellSteve Angello and Sebastian Ingrosso. De groep stopte in 2012. Hun grootste hit was ´´Don´t you worry child´´. 

 

  • Afrojack  

Geboren in Nederland 1987. Zijn echte naam is Nick van de Wall. Hij is actief vanaf 2003. Zijn grootste hit is ´´Hey´´. 

 

  • Benni benassi 

Geboren in Italië 1967. Zijn echte naam is Marco ´Benny´ Benassi. Hij is actief vanaf 1985. Zijn grootste hit is ´´Satishfaction´´.  

 

  • Martin Garrix 

Geboren in Nederland 1996. Zijn echte naam in Martijn Gerard Garritsen. Hij is actief vanaf 2012. Zijn grootste hit is ´´Scared to be lonely´´. 

 

  • Tiesto  

Geboren in Nederland 1969. Zijn echte naam is Tijs Michiel Verwest. Hij is actief vanaf 1994. Zijn grootste hit is ´´Red lights´´.  

 

 

  1. Bekende liedjes: 

 

  • On my mind (Don Diablo) 

  • One (Swedish house mafia) 

  • Freaks (Timmy Trumpet & Savage) 

  • Ten feet tall (Afrojack) 

  • Turn up the speakers (Martin Garrix & Afrojack) 

  • Satishfaction (Benni bennassi) 

  • The only way is up (Tiesto & Martin Garrix) 

 

  1. Concurrenten van Electro house & Dutch house (Andere genres)   

 

  • Dirty House  

  • Fidget house & complextro 

  • MOOMBAHTON 

 

Dansopdracht (periode 3)

​

Les Indes Galantes 

 

Naam: Tony Tran 

Klas: 4F 

Docent: J. Jansen 

 

 

 

In het verhaal zie je in de balletopera allemaal jongeren die daar uit verschillende landen en culturen, genieten van hun tijd en lol hebben met elkaar.  

De muziek is soms dan heel rustig en vredig, en dan ineens gebeurt er van alles en het wordt ook luider en er komen meer instrumenten. Je hoort veel instrumenten, ik hoor bijvoorbeeld violen, trompetten, cello, contrabas, trompetten en de hoorn.  

Het decor is heel simpel en kaal, je focust je je vooral in het midden waar de schijnwerpers op gericht zijn. Op de achtergrond is ook helemaal niks te zien waardoor je je focust op de dansers en alleen op de dansers alleen.  

De dans is heel snel en explosief, er komen steeds andere dansers tevoorschijn die dan hun dansstijl laat zien, ze laten allemaal verschillende stijlen zien van hun eigen cultuur. Het zijn hele vloeiende bewegingen, maar het zijn geen dansbewegingen die je in een hedendaags dansfilmpje op YouTube tegenkomt, dus het is heel apart maar ook bijzonder om te zien. Op een gegeven moment lijkt het alsof de mensen daar een danswedstrijd houden tegen elkaar dus je ziet ze ook echt dansen op hun eigen stijl tegen elkaar. 

Elk speler heeft een ander kledingstuk aan, het zijn kledingstukken van deze tijd die jongeren normaal dragen, het zijn geen opvallende kleding, maar gewoon kleding die je normaal over straat ook tegenkomt.  

Ik zou deze balletopera alleen aanraden als je echt van aparte dansbewegingen en van iets nieuws en aparts houdt. Want als je daar naartoe gaat en je verwacht een normale balletvoorstelling met veel pirouettes dan is dit geen voorstelling voor jou. Ook als je een duidelijk verhaallijn wilt zien is dit ook niks voor jou. 

Maar ik zou het wel aanraden, want het is iets nieuws wat je niet vaak ziet, het is bijzonder en origineel. Echt een aanrader!! 

Eindopdracht (periode 3) 

​

​

Fase 1: het handelen: wat wilde ik bereiken, waar wilde ik op letten of wat wilde ik uitproberen? 
Fase 2: terugblikken op het handelen: wat gebeurde er concreet met mij, anderen? Wat wilde ik, wat deed ik, wat dacht ik en wat voelde ik? 
Fase 3: bewust worden van essentiële aspecten: wat zijn de antwoorden vanuit fase 1 en 2? Wat betekent dit nu voor mij en wat is een probleem of de positieve ontdekking? 
Fase 4: Alternatieven en keuzes: wat kan ik anders doen? Wat neem ik me voor? 
Fase 5: Uitproberen: wat ga ik nu concreet anders doen en hoe? 

 

 

Wix:  
 
Fase 1: Wat ik wou bereiken, was dat ik een nette mooie website wou maken. Van mij moest de wix gewoon van alles moeten voldoen.  
Ik lette op of de website wel netjes eruitzag, of hij wel gewoon werkte en of alle opdrachten er wel in staan.  

 

Fase 2: Wat er met mij gebeurde was dat ik leerde hoe ik met een wix website om moet gaan en bouwde daarmee ook meer kennis op.  
Ik wilde een goed werkende en nette mooie website. Ik deed gewoon wat ik als opdracht moest doen op de website en voldoe aan de minimale eisen. Wat ik dacht was dat ik het toch wel lastig vind om alles op te zetten, want het was ook de eerste keer dat ik zoiets doe. Ik voelde wel een beetje irritatie, want soms deed de wix te langzaam of wist ik niet hoe het moest.  

 

Fase 3: Wat de antwoorden uit Fase 1 en 2 voor mij betekent is dat ze allebei laten zien dat ik een goede nette wix wil maken, maar het niet zo makkelijk is dan het leek.   
Het is eigenlijk dubbel of het nou een positieve of probleem ontdekking is, want aan de ene kant heb ik wel kennis opgedaan over de wix, maar ook was het niet makkelijk geweest want de wix werkte niet altijd mee en het was iets heel nieuws dus dat was ook een obstakel voor mij.  
 

Fase 4: Wat ik anders ga doen, is dat als ik wat moeilijk vind dat ik toch om hulp vraag bij de docent.  
 
Fase 5: Wat ik concreet anders ga doen, is dat ik toch vaker om hulp moet gaan vragen en niet alles zelf proberen op te lossen voordat het dan te laat is.  
 

 

Filmbezoek:  

 

Fase 1: Wat ik wilde bereiken, is aan de eisen van de opdrachten voldoen en een goed cijfer halen. Bij de opdracht zelf lette ik goed op de film kijken en zo goed mogelijk kijken wat ik ervan zou zeggen in mijn recensie.  
 
Fase 2: Wat ik wilde is dat ik dan naar de film ga, en dat ik dan goed naar de film ga kijken om zo het te kunnen verwerken in mijn recensie en dat heb ik ook gedaan, maar natuurlijk wou ik zelf ook van de film genieten in plaats alleen maar te focussen op de opdracht.  
Ik vond het eigenlijk een best saaie film, want ik had kijk nooit een film in een theater maar in de bioscoop. Dus ik koos maar een film uit waarvan ik eigenlijk helemaal niks van af wist.  
 
Fase 3: De antwoorden van fase 1 en 2 zijn dat ik me vooral focuste op een goed cijfer, terwijl ik eigenlijk meer voor een film moest kiezen die ik wel leuk zou vinden. 
Het was een probleem en positieve ontdekking, want aan de ene kant vond ik de film niet leuk en was het best saai, maar aan de andere kant ging ik met vrienden naar de film wat het toch wel wat gezelliger maakt.  

 

Fase 4: Wat ik anders ga doen is dat ik een film ga kiezen die ik zelf leuk ga vinden, en vooral plezier in de opdracht probeer te zoeken.  

 

Fase 5: Ik ga nu kiezen wat ik zelf echt leuk vind, in plaats van dat ik alleen maar een goed cijfer wil halen.  

 

 

Film:  
 
Fase 1: Wat ik wilde bereiken was een zo professioneel maar ook leuke film te maken.  
Ik lette vooral op de verschillende hoeken die worden gefilmd, of de film wel goed in elkaar zit, en of het een leuke film is om naar te kijken.  
 
Fase 2: Wat er met mij gebeurde was vooral dat ik meer leerde hoe ik een film moest maken, en hoe moeilijk het wel soms kan zijn maar ook hoe leuk en hoe creatief ik erin kan zijn. Ik wilde zelf een leuke film maken en een goed cijfer halen voor mij en m’n groepje.  
Ik vond het erg leuk en gezellig om met mijn groepje te werken, we hebben heel erg veel van onze creativiteit kunnen laten zien en we vonden dat echt leuk om te doen.  
 
Fase 3: Het was voor mij vooral een positieve ontdekking, want ik vind het echt leuk als ik m’n creativiteit ergens volledig in kan stoppen  

 

Fase 4: Het enige wat ik anders kon doen was het van tevoren gaan maken, want we hadden onszelf wel erg gehaast. 
 

Fase 5: Wat ik anders ga doen is het van tevoren maken zodat ik mezelf niet hoef te haasten.  

 

 

 

 

 

Muziek:  

 

Fase 1: Wat ik wilde bereiken, was meer kennis opdoen van het muziekgenre die ik had gekozen. Ik lette vooral of de informatie die ik leerde wel klopte en dat ik het goed formuleerde.  
 
Fase 2: Dus wat ik wou is gewoon het leren van het muziekgenre, om dat te kunnen behalen heb ik allerlei bronnen gelezen en filmpjes gekeken om zo genoeg kennis te hebben voor de opdracht. Eigenlijk voelde ik weinig voor de info of muziek, want het is niet het muziekgenre wat ik zelf zou gaan luisteren maar het was wel interessant.  
 
Fase 3: De antwoorden van fase 1 en 2 gaan eigenlijk over dat ik meer wou weten over het muziekgenre, maar het is wat nieuws voor mij en niet iets wat ik snel zou luisteren.  

Het was voor mij een positieve ontdekking, want het opent zeg maar voor mij meer deuren voor muziek en het heeft wel mijn interesse getrokken.  

 

Fase 4: Er is niet echt iets dat ik anders zou doen.  
 
Fase 5: Er is niet echt iets dat ik anders zou doen.  

 

 

Cabaret:  
 
Fase 1: Wat ik wilde bereiken is het schrijven van een tekst naar het cabaretgenre die ik heb uitgekozen om zo de opdracht goed uit te kunnen voeren.  
 
Fase 2: Wat er met mij gebeurde was gewoon dat ik heel veel van mijn creativiteit gebruikte om de tekst te kunnen schrijven. Wat ik deed was eerst een onderwerp verzinnen, en daarna zo eromheen schrijven en zo een grappig verhaaltje vormen.  

Ik voelde me wel trots op m’n tekst toen ik hem af had.  

 

Fase 3: Mijn antwoorden bij fase 1 en 2 gaan vooral over hoe ik het verhaal heb geschreven en wat ik erbij voelde. Het is voor mij een positieve ontdekking, want ik vond het best leuk om zo’n grappig verhaal te schrijven en dat dan aan de docent te kunnen laten zien.  
 
Fase 4: Er is niks dat ik anders zou willen doen 
 
Fase 5: Er is niks dat ik anders zou willen doen 

 

 

Spotprent:  
 
Fase 1: Wat ik wilde bereiken met de spotprent: was dat ik een boodschap van verschillende problemen op de wereld wou meegeven aan de lezer door middel van een tekening.  

 

Fase 2: Ik wilde de spotprent op een zo creativiteitten manier overbrengen, maar ook op een manier waarbij de lezer erbij snapt waarom ik ook die spotprent heb gemaakt.  

Wat ik deed was een tekening maken, daarin heb ik alle onderwerpen getekend en zo erin verwerkt. Ik dacht dat het een heel leuk en origineel idee was, want niemand had hetzelfde als dat ik had. Ik voelde me wel trots op m’n tekening, want zelf vond ik het mooi en goed gelukt en ook de boodschap werd goed overgebracht.  

 

Fase 3: De antwoorden uit fase 1 en 2 zijn wat ik met de spotprent wil bereiken en hoe ik me erover voel. Ik wilde een leuke maar ook een goede spotprent met een duidelijke boodschap.  

 

Fase 4: Er is niks dat ik anders had willen doen 
 
Fase 5: Er is niks dat ik anders had willen doen 

 

 

 

Dans:  

 

Fase 1: Wat ik wilde bereiken is de dansvideo informeren en zo de opdracht maken.  

Ik wilde letten op of ik wel goed de video goed verwerk in informatie.  

 

Fase 2: Wat er met mij gebeurde was vooral verwarring, want ik heb zelf niks met dansen dus het was wel lastig om die opdracht te maken. Ik wist niet precies wat de dans nou precies betekende.  

 

Fase 3: De antwoorden uit fase 1 en 2: is eigenlijk dat ik de opdracht probeer te maken, maar het alsnog wel lastig voor me was omdat ik niets heb met dans. Het was een probleem ontdekking, want zoals ik al zei was het niet de meest soepele opdracht om te maken voor mij.  

 

Fase 4: Wat ik beter kon doen was meer info halen van andere bronnen om zowat meer kennis op te bouwen over dans.  
 
Fase 5: Wat ik concreet anders ga doen nu: is dat als ik onbekend ben met het onderwerp, dat ik dan probeer om meer informatie op te bouwen zodat ik het een beetje begrijp.  

 

 

Dansopdracht (Periode 3)

​

Naam: Tony Tran 
Klas: 4F  
Docent: J. Jansen 

 
Stap 1:  

 
Ik heb gekozen voor Hiphop als danssoort.  
Hier is een fragment te zien op internet waarbij je duidelijk de bewegingen en techniek kan zien:  
https://www.youtube.com/watch?v=WORirbXAI8A 
 

Hiphop is ontstaan in de jaren 70 in de Verenigde Staten, Hiphop verwijst naar streetdance-stijlen die voornamelijk worden uitgevoerd op hiphopmuziek.  
Hiphopcultuur wordt algemeen erkend door zijn belangrijkste elementen: Graffiti, Djing, Breakdansen, Rappen en Beatboxen. De cultuur is om zijn actieve en unieke smaak te behouden en om je levend te laten voelen. Het werd voornamelijk gedaan door de Afro-Amerikanen in de straten van New York zoals het bevolkt is en is nu de meest populaire dans en wordt door 76% van de dansers gedaan, zowel professioneel als onprofessioneel. Het is om je in beweging te brengen en om liefde en vriendschap te creëren tussen jou en mensen die graag dansen en het doen terwijl ze zich vrij voelen en het overal en altijd kunnen doen. Er is geen goede of verkeerde hiphop-dans, het gaat erom jezelf te vermaken en te gaan met de snelle beat. Het kan ook bestaan uit breakdancing, gymnastiek en vele andere dansen, het draait allemaal om de kunst en het voelen van de muziek terwijl je danst. 

 

In het fragment zijn de Hiphop-dansers: Baiba klints en EZtwins. Je kan in het fragment zien dat de dansers op hoge tempo dansen, dat ze heel erg gericht zijn op de beat, het liedje en dat je kan zien dat ze daar zich heel goed op mee kunnen dansen. Er zijn 3 dansers, er is wel degelijk een wisselwerking waarbij de twee dansers aan de linker- en rechterkant die dan andere moves doen dan de maindanser en dat is de danseres in het midden, maar in de dans is er ook sprake van synchronisatie. De dans is heel formeel gedanst, dus alles is van tevoren geoefend en afgesproken.  
 
De dans ziet er heel explosief uit en er zijn ook heel veel van die snel hoog tempo uitspattingen dat ze doen, de dans heeft echt van die snelle voetenwerk en bij deze dans wordt dus niet alleen de benen gebruikt maar ook het hele lichaam. In de dans merk je wel vaak dat ze dan eerst met het linkerbeen vooraan dansen en dan na een paar pasjes weer met het rechtbeen vooraan staan, ook zijn er heel veel armbewegingen en gaan hun handen en armen alle kanten op. De dans is vooral over het algemeen explosief. De ruimte wordt goed gebruikt, maar ze staan eigenlijk vooral op 1 plek dus ze hebben niet zo’n grote ruimte nodig voor deze dans.  

 
Het bestaat uit gestijlde ritmische muziek die vaak bestaat uit het rappen, een ritmische en rijmende toespraak die wordt gezongen. Het ontwikkelde zich als onderdeel van de hiphopcultuur, een subcultuur die wordt bepaald door vier belangrijke stilistische elementen: MCing / rappen, DJ'en / scratchen met draaitafels, breakdance en graffitischrijven.  

 

Stap 2:  
 
Gekozen fragment: https://www.youtube.com/watch?v=SqB6zWQaWV0  

 

Inhoud:  
 
Het eerste fragment was vooral het snelle en voetenwerk dansen, waarbij het tweede fragment het vooral om langzaam vloeiende bewegingen ging.  

 
Vorm:  
 
Het tweede fragment was echt simpele bewegingen terwijl de eerste een heel erg lastige dans was.  
 

Rol van de choreograaf:  
 
In het eerste fragment zag je vooral dat de choreograaf een belangstelling had en dat ze liet zien dat zij de center was, terwijl bij het tweede fragment de choreograaf juist zijn moves wou tentoonstellen en laten zien.  

 

 
Stap 3: 
 
Dans als expressiemiddel, ze willen laten zien wat ze kunnen in het gebied van de Hiphop-dans. 

bottom of page